top of page

PIJN ALS MEESTERWat mijn leven me tot hiertoe geleerd heeft, is het belang hoe ik me verhoud tov pijn (en eigenlijk alles wat zich voordoet).

Ga ik in verzet of durf ik het omarmen en dankbaar te zijn?

Pijn is een krachtige transformator, het is ruimte maken op diep cellulair nivo in je lichaam om een steeds verfijndere versie van jezelf te belichamen.

Dingen die we aangenaam vinden (plezier, genot) die laten we makkelijk toe 😉. Dingen die we minder aangenaam vinden (pijn) willen we zo snel mogelijk weg. Straffer nog, de basis van verlangen is dikwijls een bypassing van onze pijn momenten. Ons verzet tegen pijn brengt ons echter in lijden. Eens je dit hebt waargenomen in jezelf, dan ga je anders met pijn om. En wat bijzonder is, de pijn transformeert sneller als je je dankbaaheid toont en uitspreekt ook al voelt het ongemakkelijk.

Mijn relatie met jicht heb ik omgekeerd: ik zie het Nu als mijn meester. En dit bracht me tot een verfijning in mijn lichaam en energetische frequentie. Waar ik vroeger regelmatig medicatie diende te nemen, ben ik op dit moment medicatievrij. Gekoppeld aan dankbaarheid ben ik veel alkalischer gaan eten samen met de nodige ademhaling en meditaties. Mijn lichaam is fitter en krachtiger als voorheen.

Bewust-Zijn is het aanschouwen van Dat Wat Is vanuit de beweging dat het zich aandient om ons te steunen, om ons ten dienste te Zijn.

In deze wijze van benadering mocht ik nog wonderen in heling ervaren in mijn leven:

- In het verleden heb ik mijn linkerhand verbrandt In de derde graad. Normaal diende ik huidtransplantatie te laten doen. Onmiddelijk ben ik mijn hand beginnen danken en zegeningen sturen. Na enkele dagen begon er terug huidweefsel te groeien.

- In het verleden na een fietsaccident beland ik op intensieve met 5 gebroken ribben, klaplong en bloed op mijn longen. Toen ik bij bewustzijn kwam, voelde ik hevige fysieke pijnen. Ik kreeg veel pijnstillers. Na enkele dagen heb ik alle medicatie gestopt. De dokters zeiden dat dit onmogelijk was. Automatisch begon ik mijn ribben, mijn lichaam en alle cellen te danken voor het krachtige herstelwerk dat ik voelde. Terwijl legde ik mijn hand op mijn borstkas. Na 3 weken kon ik terug rustig fietsen.

Ons zelfhelend vermogen is zo krachtig als we in dankbaarheid omarmen Dat Wat Is.

We hoeven dingen niet leuk te vinden om dankbaar te zijn.

Eens je je wijze van zien verandert naar de dingen, dan veranderen de dingen waar je naar kijkt.


Juul


154 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page